Levensduur van je Makita accu verlengen

Wanneer je een Makita accu gebruikt dan wil je natuurlijk wel dat jij zo lang mogelijk kan genieten en niet elke keer de accu moet opladen om de klus af te maken. Daarom kun je in dit artikel verschillende tips lezen hoe jij de levensduur van je Makita accu kan verlengen. Zo kan jij de klus zonder zorgen af te maken en hoef je niet te wachten totdat de accu weer vol zit. Hierbij moet wel gezegd worden dat ondanks een goede verzorging de accu na ongeveer twee jaar aan het einde van zijn levenscyclus is. Maar met deze tips kun je optimaal genieten van je accu in deze twee jaar.

Temperatuur

Zoals vrijwel elke andere accu is een Makita accu ook erg gevoelig voor zowel warmte als kou. De capaciteit van een accu zal vrij snel verminderen wanneer deze wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou. Leg de accu dan ook nooit in de volle zon of in een warme auto. Laat de accu ook niet achter op een plek waar het extreem koud is, zorg daarom dat je de accu binnen bewaart in de winter. Wij adviseren om de accu ook pas op te laden wanneer deze weer op kamertemperatuur is.

Naast dat de accu op een juiste temperatuur gebruikt moet worden en bewaard moet blijven is het ook zeer belangrijk dat de accu droog ligt. Stel de accu niet bloot aan regen, vorst of vocht.

Wanneer de accu opladen?

In ons assortiment kun je verschillende soorten accu’s vinden, zo hebben wij zogenoemde Ni-CD, Ni-Mh als Li-ion accu’s. Wanneer je deze accu’s het beste kan opladen verschilt.

  • Ni-CD accu’s dient altijd volledig te worden ontladen voordat deze weer mag opgeladen worden. Wanneer deze accu al wordt opgeladen voordat deze volledig leeg is zal de accu snel een deel van de capaciteit verliezen.
  • Ni-Mh accu’s hoeven niet volledig leeg te zijn voordat deze worden opgeladen, echter moeten deze accu wel regelmatig herladen worden omdat deze leegloopt wanneer die voor een tijd niet wordt gebruikt.
  • Als laatste hebben wij de Li-on accu. Deze hoeft niet volledig leeg te zijn en niet regelmatig herladen te worden. Deze kan dus prima herladen worden wanneer deze halfvol zit en zal niet uit zichzelf leeg lopen.

Hopelijk heb je iets aan onze tips en kun je nu langer optimaal genieten van de accu en dus jouw Makita machines. Is jouw accu toch echt aan vervanging toe? Geen probleem, in ons assortiment heb je een ruime keuze uit Makita accu’s.

Wil jij graag zoveel mogelijk profiteren van je Makita accu? Bekijk dan ons volledige assortiment 18V Makita machines die je kunt aansluiten op je 18V accu. 

Delen: