Volledig splintervrij zagen met de invalzaag

Specialized: invalzaag, loepzuiver zagen.

Plaatmateriaal. De SP6000 invalzaag zet daar graag zijn tanden in. Zowel bij volledig doorzagen als invalzagen bewijst de SP6000 zijn talenten. Ook niet onbegrijpelijk: de zaag heeft het niet zo op splinters. Loepzuiver zagen is z'n ambitie. Door de geleiderail die standaard meegeleverd wordt kun je zeer nauwkeurig recht zagen


Het zaagblad is in dit geval belangrijk. Om ervoor te zorgen dat de zaagsnede splintervrij is kijk je vooral eerst naar het juiste blad. Op de volgende pagina staan een aantal zaagbladen die geschikt zijn voor de invalzaag. Daar staat ook vermeld voor welk soort materiaal ze zich het beste lenen. Ga voor meer info naar mtools.nl/cirkelzaagbladen.

Voorritsstand

Hoe krijg je een zaagsnede echt splintervrij? Gebruik de voorritsstand. Schakel deze stand in en je blokkeert het zaagblad tot een bepaalde diepte. De tanden raken alleen de top van het materiaal. Zo snij je de zichtzijde in voor een volledig splintervrije zaagsnede. Vervolgens haal je de machine terug, schakel de voorritsstand uit en zaag het materiaal volledig door.

Dus voor een mooie, zuivere en volledig splintervrije zaagsnede kies je het juiste zaagblad en gebruik je de voorritsstand.

Delen: