Je tuin onderhouden

Klussers opgelet, de R is weer bijna uit de maand en dat betekent één ding; het voorjaar komt eraan. Tijd om die groene handen weer uit de mouwen te steken want je tuin onderhouden is niet iets dat je binnen een uurtje gedaan hebt. Maak daarom vooraf een planning zodat je zo efficiënt mogelijk te werk gaat. Waar je ook veel tijd mee bespaart is goed materiaal, daarom hebben wij het beste tuingereedschap voor je op een rijtje gezet, zodat je nooit voor problemen komt te staan.

makita tuingereedschap 

Snoei alles keurig recht met de Makita heggenschaar

 

Heb jij een flinke heg of struik in je tuin staan die de afgelopen periode goed gegroeid is en waarvan de takken alle kanten uitsteken? Dan biedt een Makita heggenschaar voor jou de oplossing. Makita heeft een zeer ruim en gevarieerd aanbod heggenscharen waarmee elke klus geklaard kan worden. Dit zijn zowel draadloze modellen die op een accu werken als scharen die direct op het 230V stroomnetwerk aangesloten kunnen worden. Ook qua lengte is er veel variatie. De lengte is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de struik/heg die je in je tuin hebt staan. Met een Makita heggenschaar is snoeien een fluitje van een cent en heb je naderhand weer een strak gesnoeide heg of struik. Ideaal dus om jouw tuin te onderhouden. 

makita heggenschaar 

Voor grote takken en stronken een betrouwbare kettingzaag

 

Hebben de bomen in de jouw tuin gedurende de herfst en winterperiode flinke takken en stronken gekregen? Of ben je van plan de gehele boom om te zagen? Dan ben je natuurlijk op zoek naar een betrouwbare partner voor deze klus. Met de Makita kettingzaag heb je een apparaat dat kracht en gebruikersgemak combineert. Voor elke takdikte hebben wij de perfecte kettingzaag in ons assortiment. Want ook grote en stevige stronken zijn machteloos tegen de Makita kettingzagen. Laat je vooraf wel goed informeren door onze experts welk model voor jou de beste oplossing is.

 

De Makita grasmaaiers zorgen voor een strak gazon

 

Eén van de eerste dingen die opvalt wanneer je naar een tuin kijkt is het gras. En dan voornamelijk hoe dit er bij ligt. Tussen april en oktober is het verstandig om je tuin te onderhouden en om regelmatig het gras te maaien. Hiermee houdt je het gras in betere conditie, geef je mos en onkruid geen kans om te groeien en ziet het er natuurlijk een stuk netter uit. De frequentie die wij hiervoor adviseren is over het algemeen om de 14 dagen. Een goede grasmat is ook weer niet te kort gemaaid, want dit zorgt voor slijtage en ontstaan er lelijke kale plekken in het gazon die moeilijk te bewerken zijn (3/4 cm is de ideale hoogte). Om je gras te maaien hebben we een aantal toppers in ons assortiment. De Makita grasmaaiers staan bekend om kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Wij hebben een zeer gevarieerd aanbod grasmaaiers daarom is het verstandig om je vooraf te laten informeren door onze vakmensen. Zij weten precies welke grasmaaier voor jouw gazon geschikt is om jouw gazon er weer verzorgd eruit te laten zien.

 

Accu grasmaaiers voor extra gemak

 

Voor extra gebruiksgemak hebben we accu grasmaaiers zodat je onverstoord aan één stuk door kunt werken. Hierdoor heb je ook geen last van het snoer en heb je meer bewegingsvrijheid. Een laatste tip voor het maaien van gras die we je graag mee willen geven is dat je dit het beste kunt doen wanneer het gras droog is. Een nat oppervlak zorgt voor lelijk afgesneden grassprieten en het is ook nog eens slecht voor de grasmaaier.

 makita grasmaaier

Grastrimmers voor de finishing touch

 

Heb je het gazon gemaaid, maar zie je nog bepaalde onbewerkte plekjes langs de randen waar de grasmaaier niet bij kon komen? Geen paniek. Hiervoor zijn er grastrimmers ontwikkeld. Trimmers zijn geschikt voor het bijwerken van vervelende hoeken en plekken die na het maaien nog onbewerkt zijn. Een grastrimmer ligt fijn in de hand en is makkelijk te gebruiken. Zelfs dik en nat gras heeft geen kans tegen deze apparaten. Wij hebben zowel draadloze trimmers die op accu werken (waardoor je makkelijker kunt voortbewegen) als trimmers met snoer die direct op 230V aangesloten kunnen geworden. Voorkom lelijke randen an het onderhouden van je tuin en geef het gazon de finishing touch met een Makita grastrimmer.

 

Bespaar tijd met een Makita bladblazer

 

Heb je de grootste taken zoals het gras maaien en de heg snoeien verricht en is het een grote groene puinhoop in de tuin? Ook dan hoef je niet te wanhopen, want met de Makita bladblazer is al het groenafval snel de baas. Deze krachtige blazers zijn in verschillende modellen beschikbaar variërend in aandrijving, gebruiksvriendelijkheid en vermogen. Welke bladblazer het meest geschikt is voor jouw tuin ligt aan meerdere factoren zoals de grootte van je tuin. Onze ervaren experts kunnen je precies vertellen welke Makita bladblazer het meest efficiënt voor je is.

 

Tuin verticuteren voor een mooi gazon

 

Is het tijd om jouw gras grondig aan te pakken? Dan is verticuteren zeker een goede optie. Over de jaren heen kan het zo zijn dat je gras helemaal vast is komen te zitten. Een mogelijkheid om je gazon nieuw leven in te blazen is om het te verticuteren. Door te verticuteren verwijder je het dode gras en mos en creëer je lucht voor het gras. Door dit te verwijderen krijgt je gras de kans om weer adem te halen en zich te herstellen. Om je tuin goed te onderhouden is het goed om je tuin een keer in de drie jaar te verticuteren.

Een handige tip voor het verticuteren is om eerst het gras te maaien tot een lengte van 4cm. Hierdoor kan de machine beter bij de bodem. Let er ook op dat de grond goed droog is. Ben je op zoek naar een goede verticuteermachine? Net zoals al ons ander tuingereedschap is de Makita verticuteermachine een zeer goede keuze.

 

Tuin onderhouden met hogedrukreiniger

 

Je hebt je gehele tuin onderhouden en zit met een glimlach op je terras van de zon te genieten. Tot slot kijk je naar beneden en dan zie je dat de tegels van je terras helemaal groen zijn. Dit is natuurlijk zeer zonde. Je kunt dit probleem gemakkelijk voorkomen door je terras schoon te spuiten met een hogedrukreiniger.

Over de jaren heen blijven er bladeren liggen en regent het regelmatig op je terras. Dit zorgt er mede voor dat de ondergrond van je terras helemaal groen wordt. Zeer zonde! Door een middagje met de Makita hogedrukreiniger je terras schoon te spuiten is die weer helemaal schoon.

 

Tips om tuin te onderhouden

 

Net zoals bij een mens, is het ook belangrijk om je tuin goed te voeden. Het blijft toch een levend stukje natuur. Normaalgesproken zitten de bladeren op het gazon vol moet belangrijke voedingsstoffen. Helaas halen worden deze bladeren weggehaald en om ons gras toch voedingstoffen te geven kun je dat het beste zelf doen. Dit kun je gemakkelijk om naast water ook kunstmatige mest te strooien. Hierdoor krijgt je gras toch de benodigde voedingsstoffen.

 

Tips om vijver te onderhouden

 

Heb jij een vijver? Zonde als het water dan helemaal groen is en dat je de vissen niet ziet. Door hem goed te onderhouden wordt het weer leuk om naar je vijver te kijken. Ten eerste is het belangrijk om alle afvalstoffen zoals algen te verwijderen. Dit kun je gemakkelijk doen door bijvoorbeeld een schepnetje te gebruiken. Vervolgens is het goed om de vijver te vullen met planten en zuurstofplanten. Zo blaas je je vijver weer nieuw leven in.

Hopelijk heb je na het lezen van dit blog een beeld welk tuingereedschap het onderhoud van je tuin een stuk vereenvoudigt en waarmee je behoorlijk wat tijd bespaart. Want een goed onderhouden tuin ziet er een stuk netter uit en geeft je ook een voldaan gevoel. Heel veel succes en plezier met het klussen in je tuin. 

Wil jij graag zorgeloos aan een stuk door kunnen werken? Zorg er dan voor dat je meerdere Makita accu's in huis hebt. Alle 18V accu's werken op de 18V Makita machines.  

Delen: