Levertijden zijn momenteel langer dan je van ons gewend bent door externe factoren.

BISON BOUWKIT 390G

In koker
Snel op voorraad
€ 11,28 € 13,65
Herinner wanneer prijs daalt

WAT IS HET?

EIGENSCHAPPEN

Vullend

Zeer sterk

Watervast

Voor gebruik binnen en buiten

Snelle uitharding

Overschilderbaar

Tixotroop

Loopt niet uit

Hittebestendig

Goed standvermogen

Schuurbaar

Oplosmiddelvrij

WAT DOET HET?

GESCHIKT VOOR:

Het watervast en temperatuurbestendig verlijmen van bouwconstructies en -verbindingen, waaraan hoge eisen worden gesteld. Toepasbaar voor de meeste bouwmaterialen zoals steen, harde-, zachte- en exotische houtsoorten, beton, marmer, rubber, metalen, div. kunststoffen en PU- en PS hardschuim o.a. bij scheidingswanden, gevelbetimmering, dakplaten, kabelgoten, afdekprofielen, ladders, formica, gipsplaten, gasbetonblokken. De gelvormige (tixotrope) kwaliteit is ideaal voor verticale verbindingen.

VOOR GEBRUIK:

Verwerkingsomstandigheden

Uitsluitend verwerken indien de temperatuur van de werkruimte, lijm en de te verlijmen materialen niet lager is dan +5°C. Het houtvochtgehalte moet tussen de 10% - 18% liggen (max. 25%).

Persoonlijke veiligheid

Het dragen van rubber of plastic handschoenen wordt aanbevolen.

Oppervlakten eisen

De te lijmen delen moeten schoon, stofvrij en goed passend zijn. Niet poreuze materialen opruwen. Bevochtig de zijde waarop geen lijm is aangebracht met een vochtige doek.

Voorbehandeling oppervlakken

Vette houtsoorten ontvetten met 'Verdunner voor Bison Kit®' of Thinner. Niet poreuze materialen opruwen. Bevochtig de zijde waarop geen lijm is aangebracht met een vochtige doek.

Gereedschap

Kitpistool, fijngetande lijmkam (1 mm) of kwast of roller en klem

TIJDENS GEBRUIK:

Gebruiksaanwijzing

De lijm dun en gelijkmatig éénzijdig aanbrengen m.b.v. kokerpistool. Eventueel verder verdelen met m.b.v. fijngetande lijmkam (1 mm), kwast of roller. Verbinding binnen 6 minuten monteren en minimaal 1 uur persen of klemmen. De gewenste persdruk bedraagt 2-5 kg/cm².

NA GEBRUIK:

Vlekken/resten

Natte lijmresten direct verwijderen met 'Verdunner voor Bison Kit®'. Opgedroogde lijmresten zijn alleen mechanisch te verwijderen.

Opslagcondities

Opslaan in goed gesloten verpakking op een droge plaats bij een temperatuur tussen +10°C en +20°C.