• Snelle levering van Mtools.nl

  Voor 11:00 uur? Morgen in huis! Gratis verzending boven € 100,-

 • Echte winkel met Makita Service Punt in Veldhoven

  Erkend Makita Service Punt in Veldhoven. Altijd de beste service!

 • Ook veilig achteraf betalen bij Mtools.nl

  Kopersbescherming voor aankopen tot 2500 euro, via Trusted Shops.

 • Mtools.nl - Makita professionals

Makita cirkelzaag

Met een Makita cirkelzaag begin je ronduit vlijmscherp aan elke klus. Een Makita accu cirkelzaag of 230V cirkelzaag is geschikt voor de regelmatige klusser. De Makita accu cirkelzaag is ruim ½ kilo lichter door gepatenteerde Lithium-ion accutechnologie. De Makita cirkelzagen zijn voorzien van een 165 mm dunne cirkelzaag met een verstekinstelling tot 45°. Verder is externe stofafzuiging mogelijk voor een extra schone klus. Een ideaal lichtgewicht cirkelzaag met super prestaties. Bestel je nieuwe cirkelzaag online gemakkelijk en voordelig bij Mtools.

Hoe werkt een cirkelzaag?

De naam zegt het eigenlijk al, een cirkelzaag is een zaag met een blad in de vorm van een cirkel. Deze cirkelzaag is van staal en getand aan de buitenkant. Er bestaan bladen met uiteenlopende tanden, van grof tot fijn. Het blad van een cirkelzaag wordt aangedreven door een motor tot een zeer hoog toerental waardoor dit apparaat meer dan geschikt is voor het zagen van lange voorwerpen zoals hout, buizen maar ook steen. Een cirkelzaag kan op meerdere manieren gebruikt worden.

De eerste optie is een cirkelzaag monteren in een zaagtafel. Op deze manier kan het materiaal over de zaagtafel worden aangevoerd tot aan de cirkelzaag. Over het algemeen bevat de tafel een geleidingsbalk om het materiaal in een rechte lijn door de zaag heen te halen, op deze manier voorkomt u de kans dat het materiaal niet recht gezaagd wordt. Doordat de cirkelzaag in een tafel is gemonteerd kan deze ook zwaarder uitgevoerd worden.

Daarnaast is er ook een handcirkelzaag. Deze cirkelzagen zijn draagbaar en vele malen lichter dan een tafelcirkelzaag. Dit zorgt ervoor dat een handcirkelzaag ook geschikt is voor het zagen van dunnere materialen.

Wanneer zaagblad vervangen cirkelzaag?

Het blad van een cirkelzaag moet vervangen worden zodra de tanden van het blad bot beginnen te worden. Maar er zijn ook nog een aantal anderen zaken waar u op dient te letten.

 • Wanneer het zaagblad echt bot is merkt u dit vanzelf echt wel. Het zagen gaat een stuk minder snel en de zaag het meer moeite om door het materiaal heen te zagen waardoor er meer kans is op splinters en spaanders.
 • Is het blad nog niet zo oud maar lijkt het wel minder te presteren dan voorheen? Wellicht zit er een hoop hars o.i.d. op het zaagblad. Maak de zaag eens grondig schoon te maken en probeer het dan nog een keer.
 • Is uw zaagblad echt bot maar is het blad nog nieuw en heeft u het nog nooit laten slijpen. Een zaagblad kan vaak meerdere keren geslepen worden waardoor deze weer zijn originele scherpte terugkrijgt. Dit is een stuk goedkoper dan het aanschaffen van een nieuw zaagblad.

Gemakkelijk zagen met Makita

Een 230V Makita cirkelzaag is mega sterk en zeer stil. Schoon werken met universele stofafzuigaansluiting is nu wel heel makkelijk. De Makita cirkelzagen hebben een zeer aangenaam machineformaat voor uitermate soepel werk. Bij Mtools.nl is er altijd een betrouwbare apparaat te vinden voor elke klus. Een Makita cirkelzaag is uitgerust met een aansluiting op een geleiderail voor nauwkeurig en veilig werken. Kortom een uiterst geschikte power tool voor de veel eisende doe-het-zelver. Kijk rustig online rond op Mtools.nl en kies de juiste Makita cirkelzaag uit.

Makita cirkelzaag eenvoudig online bestellen

Online een Makita cirkelzaag bestellen? Dat is een fluitje van een cent bij Mtools.nl. Met een ruim aanbod vind je altijd wat je zoekt. Een Makita cirkelzaag online bestellen is gemakkelijk en meestal al binnen 1 dag bij je thuis bezorgd. Bekijk onze Makita machines online en kies de juiste voor elke klus. Mtools.nl, altijd het ideale gereedschap voor de perfecte klus.

Moeiteloos snel en zuiver zagen met een accu cirkelzaag