Levertijden zijn momenteel langer dan je van ons gewend bent door externe factoren.

GRIFFON POLY MAX HIGH TACK EXPRESS WIT 425G

Zeer hoge aanvangshechting.
Op voorraad
Advies prijs € 11,94 € 7,85 € 9,50
Herinner wanneer prijs daalt
Zeer hoge aanvangshechting ( High Tack ) en zeer snelle sterkteopbouw op basis van SMP-Polymer. Bijzonder geschikt voor zware materialen.

GRIFFON POLYMAX HIGH TACK EXPRESS WIT 425G, Oplosmiddelvrije montagelijm met zeer hoge aanvangshechting en zeer snelle sterkteopbouw op basis van SMP-Polymer. Bijzonder geschikt voor zware materialen.

Toepassingsgebied;

Voor het lijmen en monteren van vele bouwmaterialen op vrijwel alle ondergronden, zoals hout, (natuur)steen, (gas)beton, metaal, hardschuim en diverse kunststoffen.

Geschikt voor binnen- en buitentoepassingen, zoals panelen, plafondelementen, boeiboorden, gipsplaten, plaat- en isolatiematerialen, spiegels, regelwerk, plinten en schroten.

Voor alle professionele toepassingen, zoals gevel- en interieurbouw, woning-, utiliteit- en carrosseriebouw. Niet geschikt voor PE, PP, PTFE, puur gips, en bitumen. Bij het verlijmen van kunststof altijd eerst een hechtingsproef uitvoeren. De hechting op kunststof kan variëren afhankelijk van het type kunststof en de kwaliteit van het kunststof.

Eigenschappen;

· Zeer hoge aanvangshechting

· Zeer snelle sterkteopbouw

· Blijvend elastisch

· Zeer goed vullend vermogen

· Goed standvermogen

· Krimpvrij; 100% lijm

· Oplosmiddelvrij

· Geen randzone-vervuiling

· Weerbestendig

· Temperatuurbestendig van -40°C tot +100°C

· Overschilderbaar

· Doorharding ca. 2 mm/24 uur

Voorbereiding;

Verwerkingsomstandigheden: De temperatuur van omgeving, de lijm en de te lijmen materialen mag niet lager zijn dan +5°C.

Voorbehandeling oppervlakken: Delen moeten schoon, stof- en vetvrij zijn. Zorg voor een stevige ondergrond. Ondergrond mag licht-vochtig zijn.

Gebruik van primer niet nodig.

Verbruik: Uit 1 koker komt ca. 7-9 meter lijm.

Gebruiksaanwijzing:

Uitsluitend verwerken met speciale bijgeleverde spuitmond. Schroefdraad afsnijden en spuitmond monteren. Lijm gelijkmatig, afhankelijk van de zwaarte van het materiaal, om de 10 tot 40 cm in verticale strepen of dotten aanbrengen. Altijd lijm aanbrengen op hoekpunten en langs randen. Onderlinge werking van materialen (gevelplaten) kan worden opgevangen door lijmdikte van 3 mm (gebruik afstandblokjes of tape). Materialen direct met een schuivende beweging monteren en stevig aandrukken of -kloppen. Corrigeren is nog mogelijk. Na gebruik koker direct goed sluiten.

Vlekken/resten:

Natte lijmresten direct verwijderen met terpentine. Opgedroogde lijmresten zijn alleen mechanisch te verwijderen.

Aandachtspunten:

Onderstaande droogtijden zijn gebaseerd op de verlijming van minimaal één poreus materiaal en een lijmlaag met een dikte van ca. 1 mm. Bij de verlijming van twee niet-poreuze materialen en/of een dikkere lijmlaag, dient rekening te worden gehouden met aanzienlijk langere droogtijden.

Droogtijden;

Huidvormingstijd: ca. 10-15 minuten

Handvast tijd: ca. 30 minuten. Dit kan variëren afhankelijk van de omstandigheden, zoals temperatuur en vochtigheid.

Doorhardingssnelheid: ca. 2 mm/24 uur

Droog-/uithardingstijd: ca. 4 uur. Dit kan variëren afhankelijk van de omstandigheden, zoals temperatuur en vochtigheid.

Extra informatie
New labelNew