Keukenrenovatie tips

Ben je van plan om je keuken te renoveren? Dit is geen gemakkelijke klus. Daarom hebben wij enkele tips voor jou op een rijtje gezet. Zo krijg jij de keuken die je wilt.

Waar/hoe begin ik?

Je hebt de beslissing genomen om de badkamer te gaan verbouwen, maar je weet niet precies waar je moet beginnen. Om je een beter beeld te geven wat je uiteindelijk wilt gaan doen, kun je enkele vragen aan jezelf stellen: • Is de keuken helemaal aan vervanging toe of alleen deels? • Wat mis ik in mijn keuken? • Wat moet als eerste vervangen worden? • Is de huidige keuken groot genoeg, of juist te groot? • Wat is het budget dat ik het voor het verbouwen van mijn badkamer? Dit zijn enkele vragen die jou een beter beeld geven over wat je allemaal moet doen en over wat je wilt doen maar geen prioriteit is. Zorg dat wanneer je deze vragen aan jezelf stelt een volledig antwoord geeft en eventueel vervolgvragen stelt. Zo kom je echt tot de antwoorden en uiteindelijk tot een keuken waar jij blij van wordt. Nu je een beter beeld hebt van wat je wilt is het slim om een tekening te maken met hoe je de keuken wilt indelen.

Welk gereedschap heb ik nodig?

Iedereen kan klussen, de één is net wat handiger dan de ander, maar met de juiste instructies moet het iedereen wel lukken. Gereedschap maakt de klus altijd een stuk makkelijker, onderstaand gereedschap wordt het vaakst gebruikt bij het verbouwen van de badkamer


Keukerenovatie kosten

“Welk budget heb ik beschikbaar voor het renoveren van mijn keuken?” is één van de eerste vragen die je jezelf moet gaan stellen. Het budget kun je opstellen nadat je antwoord hebt gegeven op de bulletpoints hierboven. Vervolgens ga je online kijken wat de productopties binnen jouw wensen zijn en maak je aan de hand van die prijzen een budgetschatting. Op deze manier is het bepalen van een verbouwingsbudget vergelijkbaar als het bepalen van een budget voor een auto of huis. Wat je kunt kopen, hangt natuurlijk wel af van je bereid bent uit te geven. Volgens HomeAdvisor zijn de gemiddelde kosten van een keukenrenovatie ongeveer €20.000, met een bereik van €12.000 tot €31.000, maar hoogwaardige keukenrenovaties kunnen veel meer kosten. Over het algemeen zijn kasten ongeveer 25-30 procent van het budget voor renovatie.

Hoe lang duurt een badkamer renoveren?

Dit is een lastige vraag om goed antwoord te geven, het ligt namelijk aan verschillende aspecten. Zo speelt de grote van je badkamer natuurlijk mee, maar ook andere aspecten moeten meegenomen worden. Ga je voor een volledige verbouwing van je badkamer of is het slechts deels. Daarnaast spelen je eigen kwaliteiten en tijd een rol. Ben je een professional die zijn hand hier niet voor omdraait of kijk je er een beetje tegen op? En moet je doordeweeks nog werken en heb je alleen de weekenden of kan je een aantal dagen vrij nemen of lekker te klussen. Zoals je ziet zijn er veel aspecten die een rol spelen in het antwoord op deze vraag. Benieuwd hoe lang andere er over doen? Gemiddeld duurt het verbouwen van je badkamer ongeveer twee tot drie weken.

Enkele tips vanuit ons

Kies niet altijd voor de goedkoopste optie, want goedkoop materiaal is fragiel en gaat dus snel kapot. Een keuken moet voor een langere tijd mee gaan, wees verstandig en renoveer je keuken met goede materialen. Neem niet meer kasten dan u nu al hebt, bezuinig eerder op het aantal servies dat u in de kast hebt staan dan op de kasten. Te veel kasten maakt het namelijk heel druk in de keuken. Wanneer je kiest voor minder kasten merk je al snel dat er meer licht in de keuken is waardoor de ruimte van de keuken een stuk groter lijkt. Focus niet alleen op de keuken, de rest van het huis heeft op het moment van renovatie ook aandacht nodig. Zorg ervoor dat u de rest van de meubels beschermd tegen stof, puin en spatten van de keukenrenovatie. Vergeet niet te lachen, plezier hebben en een goed humeur zijn belangrijk tijdens een renovatie of verbouwing van een keuken.

Delen: